Репертоар:

Репертоар на Драмски театар - Скопје од 15 до 21 маj

Тековен репертоар на Драмски театар - Скопје од 15 до 21 маj...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 15 до 21 мај имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 18.05.2017 ( четврток ) | 20.00

АТЕНА СО ПЕНИС - ПРЕТПРЕМИЕРА

играат: Рубенс Муратовски, Катерина Коцевска, Лазе Манасковски, Зоран Љутков, Јана Стојановска, Гордана Ендровска, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Емилија Мицевска, Благица Димитровска, Александар Степанулески, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Диме Илиев

автор: Александар Русјаков

режија: Синиша Евтимов

 

ден и час: 19.05.2017 ( петок ) | 20.00

АТЕНА СО ПЕНИС - ПРЕМИЕРА

играат: Рубенс Муратовски, Катерина Коцевска, Лазе Манасковски, Зоран Љутков, Јана Стојановска, Гордана Ендровска, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Емилија Мицевска, Благица Димитровска, Александар Степанулески, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Диме Илиев

автор: Александар Русјаков

режија: Синиша Евтимов

 

ден и час: 20.05.2017 (сабота) | 19.00

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева - Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ

автор: Александра Бошковска

режија: Димче Николовски