Репертоар:

Репертоар на Драмски театар-Скопје од 22 до 27 мај

Тековен репертоар на Драмски театар - Скопје од 22 до 27 мај...

На репертоарот на Драмски театар - Скопје од 22 до 27 мај имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 23.05.2017 ( вторник ) | 20.00

АТЕНА СО ПЕНИС

играат: Рубенс Муратовски, Катерина Коцевска, Лазе Манасковски, Зоран Љутков, Јана Стојановска, Гордана Ендровска, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Емилија Мицевска, Благица Димитровска, Александар Степанулески, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Диме Илиев

автор: Александар Русјаков

режија: Синиша Евтимов

 

ден и час: 25.05.2017 (четврток) | 20.00

2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева - Вељиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова - Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

режија: Сашо Миленковски

 

ден и час: 26.05.2017 ( петок ) | 20.00

БИТОЛА – ПРИЛЕП, ПРЕКУТРУПА – Гостува Театар Бумеранг - Австралија

играат: Мише Автаровски, Елена Трпковска, Љупчо Крстевски

автор: Мише Автаровски

режија: Синиша Евтимов