Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 22 до 28 мај

Тековен репертоар на Народен театар Битола од 22 до 28 мај...

На репертоарот на Народен театар-Битола се следниве претстави:

22.05.2017 (понеделник) 20.00 часот

„Доктор Фауст„

автор: Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот, драматургот и актерите

режија: Андраш Урбан

 

23.05.2017 (вторник) 20.00 часот

„Доктор Фауст“

автор: Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот, драматургот и актерите

режија: Андраш Урбан

 

25.05.2017 (четврток) 20.00 часот

„Смислата на животот„

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

26.05.2017( петок) Гостување во Торонто –Канада

„Без паника„

автор: Мика Мулуахо

режија: Благој Мицевски

 

27.05.2017 (сабота) 20.00 часот

„Смислата на животот„

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски