Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 12 до 18 јуни

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 12 до 18 јуни...

На репертоарот на Народен театар - Битола се следниве претстави:

12.06.2017 (понеделник) 20.00 часот

„Без паника„

автор: Мика Мулуахо

режија: Благој Мицевски

 

13.06.2017 (вторник) 20.00 часот

„Трагичната љубов на една луда девојка„

автор: Јукио Мишима

режија. Благој Мицевски

 

14.06.2017 (среда) 20.00 часот

гостување на МТФ -Прилеп со претставата „Смислата на животот„

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

15.06.2017 (четврток) 20.00 часот

„Доктор Фауст„

автор: Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот, драматургот и актерите

режија: Андраш Урбан