Репертоар:

Наука

12/13/2017 - 13:56

Издавачката куќа „Антолог“ ја најавува промоцијата на книгата „Ораторската вештина низ историјата“ од првиот новинар во Република Македонија – д-р Боро Мокров. Промоцијата ќе се одржи на 13 декември 2017 година, со почеток во 20 часот, во Галеријата при МКЦ. Промотор на книгата ќе биде д-р Ѓорѓи Спасов.

10/10/2017 - 09:42

Македонската акедемија на науките и уметностите - МАНУ вчерa со свечена академија го одбележа...

02/23/2017 - 09:47

Претставници на Бугарската академија на науките (БАН) и на Македонската академија на...