Репертоар:

Разно

08/08/2017 - 12:06

Продолжуваат разрешувањата на раководителите на Националните институции во сферата на културата. Со решение на министерот за култура, м-р Роберт Алаѓозовски, од 4.8.2017 година д-р Иван К. Заров не ја извршува функцијата директор на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје.  

08/08/2017 - 11:56

Одборот за доделување на државната награда „Мајка Тереза”, во согласност со Законот за државните...

08/08/2017 - 11:39

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со огромно задоволство најавува дека наскоро излегуваат од...