Репертоар:

Разно

02/19/2018 - 14:05

Постот е време на духовна будност, очистување, покајание, молитва, подвизи и добри дела. Тој е неразделно поврзан со молитва, со читање духовни книги, со дела на милост и љубов кон ближниот, духовни разговори, посета на богослужби, читање и проучување на Светото писмо, посета на часови по веронаука и верски поуки и правење добро.

02/10/2018 - 20:12

Архивскиот материјал во зградата на Државниот архив не е оштетен, утврдила комисија составена од...

02/09/2018 - 14:20

Здружението на слепи на Општина Велес и велешката Локална библиотека „Гоце Делчев“ денеска...