Репертоар:

„Кидс фест“ со светски филмски продукции синхронизирани на македонски

Фестивалот е во организација на МЦФ-МКД, а во текот на овие неколку дена најмладите ќе имаат можност да погледнат квалитетни светски филмски продукции синхронизирани на македонски јазик.

Кино Милениум во текот на неделава од 10.12(среда) - 14.12 (недела) ќе биде домаќин на Детскиот филмски фестивал „Кидс Фест“.

Најмладите ќе имаат можност да гледаат интересни филмски премиери на анимирани, играни и документарни филмови од Америка, Франција, Белгија, Норвешка, Шведска, Данска и Хрватска. Цените за фестивалските проекции се симболични - 130 денари.

РЕПЕРТОАР

СРЕДА(10.12):

12:00 - Олсеновата банда во неволја (Kids Fest)

13:30 - Си беше еднаш една шума (Kids Fest)

15:00 - Мравко(Kids Fest)

17:00 - Бела и Себастијан (Kids Fest)

20:00- ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ:ДЕЛ1 (TheHungerGames - Mockingjay:Part 1)

22:30 -КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2 (Horrible Bosses 2)

 

ЧЕТВРТОК (11.12):

12:00 -Некаде далеку (Kids Fest)

13:30 - Божиќот на Солан и Лудвиг(Kids Fest)

15:00 -Бела и Себастијан (Kids Fest)

17:00 - Каспер и Ема на зимување (Kids Fest)

20:00- ХОБИТ:БИТКАТА НА 5-ТЕ ВОЈСКИ (The Hobbit:The Battle of the Five Armies) 3D

22:30 -ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ:ДЕЛ 1 (TheHungerGames - Mockingjay:Part 1)

 

ПЕТОК (12.12):

12:00 -Каспер и Ема – најдобрите пријатели (Kids Fest)

13:30 - Ернест и Селестин(Kids Fest)

15:00 - Пингвините од Мадагаскар(Kids Fest)

17:00 - Си беше едена шума (Kids Fest)

20:00- ХОБИТ:БИТКАТА НА 5-ТЕ ВОЈСКИ (The Hobbit:The Battle of the Five Armies) 3D

22:30- ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ:ДЕЛ 1 (TheHungerGames - Mockingjay:Part 1)

 

САБОТА (13.12):

12:00 - Каспер и Ема на зимување (Kids Fest)

13:30 - Олсеновата банда во неволја (Kids Fest)

15:00 - Бела и Себастијан (Kids Fest)

17:00 - Мравко (Kids Fest)

20:00- ХОБИТ:БИТКАТА НА 5-ТЕ ВОЈСКИ (The Hobbit:The Battle of the Five Armies) 3D

22:30 -ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ:ДЕЛ 1 (TheHungerGames - Mockingjay:Part 1)

 

НЕДЕЛА (14.12):

12:00 -Мравко (Kids Fest)

13:30 - Ернест и Селестин(Kids Fest)

15:00 - Пингвините од Мадагаскар(Kids Fest)

17:00 - Некаде далеку (Kids Fest)

20:00- ХОБИТ:БИТКАТА НА 5-ТЕ ВОЈСКИ (The Hobbit:The Battle of the Five Armies) 3D

22:30 -ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ:ДЕЛ 1 (TheHungerGames - Mockingjay:Part 1)

 

ПОНЕДЕЛНИК – СРЕДА(15.12-17.12):

12:00 -ДО БАЛЧАК (To the hilt)

15:00 - Споменикот на Мајкл Џексон

17:30 - КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2(HorribleBosses 2)

20:00- ХОБИТ:БИТКАТА НА 5-ТЕ ВОЈСКИ (The Hobbit:The Battle of the Five Armies) 3D

22:30- ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ-МОКИНГЏЕЈ:ДЕЛ 1 (TheHungerGames - Mockingjay:Part 1)