Репертоар:

Неделен репертоар на театаpот „Јордан Хаџи Конcтантинов - Џинот“ - Велес

Тековен репертоар на театарот „Јордан Хаџи Константинов - Џинот“ Велес...

На репертоарот на велешкиот театар се следниве претстави:

Вторник, 28.02.

„НОЌИТЕ ВО БЕЛ САТЕН“

хит-комедија од Братислав Димитров

режија: Ненад Витанов,

20 часот

 

Среда, 01.03.

„ТАРТИФ“

комедија од Ж.Б.Молиер

режија: Никола Ристов

20 часот

 

Петок, 03.03.

„СПАНАЌ СО ПРЖЕНИ КОМПИРИ“

комедија од Золтан Егреши

режија: Ненад Витанов

20 часот

 

Сабота, 04.03.

„ДОБРАТА НАДЕЖ“

драма од Херман Хеијерманс

режија: Александар Ивановски

20 часот

 

Билети во продажба на билетарницата на театарот.