Репертоар:

Репертоар на Драмски театар 18-24.12.2017

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 18.12 до 24.12.2017 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

  

ден и час:

21.12.2017 (четврток) | 20.00

претстава:

ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО - Претпремиера

играат:

Сашо Тасевски, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Благој Чоревски, Диме Илиев, Златко Митрески, Ѓорги Тодоровски, Ненад Нацев, Игор Ангелов, Предраг Павловски, Игор Георгиев, Мелита Софрониоска, Александра Павлова

автор:

Дејл Васерман/Кен Киси

режија:

Ристо Алексовски

 

ден и час:

22.12.2017 (петок) | 20.00

претстава:

ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО - ПРЕМИЕРА

играат:

Сашо Тасевски, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Благој Чоревски, Диме Илиев, Златко Митрески, Ѓорги Тодоровски, Ненад Нацев, Игор Ангелов, Предраг Павловски, Игор Георгиев, Мелита Софрониоска, Александра Павлова

автор:

Дејл Васерман/Кен Киси

режија:

Ристо Алексовски

 

ден и час:

23.12.2017 (сабота) | 20.00

претстава:

ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО

играат:

Сашо Тасевски, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Благој Чоревски, Диме Илиев, Златко Митрески, Ѓорги Тодоровски, Ненад Нацев, Игор Ангелов, Предраг Павловски, Игор Георгиев, Мелита Софрониоска, Александра Павлова

автор:

Дејл Васерман/Кен Киси

режија:

Ристо Алексовски