Репертоар:

Репертоар на Драмски театар од 02-07 февруари

Тековен репертоар на Драмски театар - Скопје од 02 фвруари до 07 февруари 2015 година...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 02.02. до 07.02.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

02.02.2015 (понеделник) | 20.00 часот

Јазовец во Керемпух

режија: Оливер Фрљиќ 

 

02.02.2015 (вторник) | 20.00 часот

Да живее Хармс! Чудата постојат

режија: Александар Поповски

 

04.02.2015 (среда) | 20.00 часот

ЧИЈА СИ

играат: Анастас Тановски, Благој Чоревски, Лазе Манасковски, Ванчо Петрушевски, Ленче Делова, Силвија Стојановска, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ѓорѓи Тодоровски, Душица Стојановска

автор: Сашко Насев

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

05.02.2015 (четврток) | 20.00 часот

ОГНЕНИ ЈАЗИЦИ

играат: Драган Спасов - Дац, Благој Веселинов, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Зоран Љутков, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев, Игор Ангелов, Биљана Драгичевиќ - Пројковска

автор: Горан Стефановски

режија: Слободан Унковски

 

06.02.2015 (петок) | 20.00 часот

ЧОВЕКОТ КОЈ ГО ИЗЕДЕ СВЕТОТ

играат: Игор Стојчевски, Диме Илиев, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Димитрија

автор: Нис - Моме Штокман

режија: Билјана Радиноска

 

07.02.2015 (сабота) | 12.30 часот

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Доксевски, Стефан Вујисиќ Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски

 

07.02.2015 (сабота) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски