Репертоар:

Репертоар на Драмски театар од 14 до 20 декември

Тековен репертоар на Драмскиот театар Скопје од 14 до 20 декември...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 14 декември до 20 декември ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

16.12.2015 (среда) | 20.00 часот

ХАМЛЕТ -  претставата е одложена

играат: Дејан Лилиќ, Петар Горко, Драган Спасов, Катерина Коцевска, Викторија Степановска, Лазе Манасковски, Игор Стојчевски...

автор: Вилијам Шекспир

режија: Дејан Пројковски

 

17.12.2015 (четврток) | 20.00 часот

ЖДРЕЛО - претставата е одложена

играат: Рубенс Муратовски, Лилјана Велјанова, Диме Илиев , Таци Илиева Вељиќ, Филип Трајковиќ, Димитрија Доксевски, Соња Стамболџиоска, Александар Степанулески, Ивана Павлаковиќ

автор: Жанина Мирчевска

режија: Зоја Бузалковска

 

18.12.2015 (петок) | 12.30 часот

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски

 

19.12.2015 (сабота) | 12.30 часот - ПРЕМИЕРА

БИБЛИЈАТА

играат: Трајанка Илиева – Вељиќ, Викторија Анѓушева, Виолета Шапковска, Биљана Драгичевиќ – Пројковска, Ирена Ристиќ, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Ана Костовска, Катерина Шехтанска – Лаковски, Сања Арсовска, Соња Стамболџиоска, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска, Диме Илиев, Зоран Љутков, Филип Трајковиќ, Игор Ангелов, Анастас Тановски, Златко Митрески

режија: Срѓан Јаниќијевиќ