Репертоар:

Репертоар на Драмски театар од 18 до 23 мај

Во Драмскиот театар Скопје во вторник, 19-ти мај, премиерно ќе биде изведена монодрамата „Јане Сандански 100 години после“ на Петар Темелковски....

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 18-ти до 23-ти мај имате можност да ги проследите следните претстави: 

19.05.2015 (вторник) | 21.00 часот – мала сцена 

ЈАНЕ САНДАНСКИ 100 ГОДИНИ ПОСЛЕ - монодрама (Премиера)

играат: Петар Темелковски

автор: Петар Темелковски

 

20.05.2015 ( среда ) | 20.00 часот

БЕЗЉУБНИ

играат: Сања Арсовска, Димитрија Доксевски, Наташа Петровиќ, Златко Митрески, Александар Степанулески

автор: Благица Секулоска

режија: Златко Славенски

 

21.05.2015 (четврток) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

22.05.2015 ( петок) | 20.00 часот часот

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

режија: Синиша Евтимов