Репертоар:

Репертоар на Драмски театар од 30 март до 05 април

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 30 март до 05 април 2015 година...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 30 март до 05 април ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

30.03.2015 (понеделник) | 20.00 часот

ЉУБОВНИЦИ

играат: Билјана Беличанец Алексиќ, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја Вељковиќ Пановска

автор: Катерина Коцевска

режија: Катерина Коцевска

 

31.03.2015 (вторник) | 20.00 часот

ОГНЕНИ ЈАЗИЦИ

играат: Драган Спасов - Дац, Благој Веселинов, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Зоран Љутков, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев, Игор Ангелов, Биљана Драгичевиќ - Пројковска

автор: Горан Стефановски

режија: Слободан Унковски

 

01.04.2015 (среда) | 20.00 часот

ЉУБОВНИЦИ

играат: Билјана Беличанец Алексиќ, Зоран Љутков, Драган Спасов Дац, Маја Вељковиќ Пановска

автор: Катерина Коцевска

режија: Катерина Коцевска

 

02.04.2015 (четврток) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

03.04.2015 (петок) | 20.00 часот

ЧИЈА СИ

играат: Анастас Тановски, Благој Чоревски, Лазе Манасковски, Ванчо Петрушевски, Ленче Делова, Силвија Стојановска, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ѓорѓи Тодоровски, Душица Стојановска

автор: Сашко Насев

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

04.04.2015 (сабота) | 20.00 часот

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски