Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 13 до 19 март

Тековен репертоар на Драмскиот театар Скопје од 13 до 19 март...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 13 до 19 март имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 14.03.2017 (вторник) | 20.00

ВЕНЕЦИЈАНСКИ ТРГОВЕЦ

играат: Јана Стојановска, Диме Илиев, Јовица Михајловски, Анастас Тановски, Златко Митрески, Зоран Иваноски, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ, Григор Јовановски, Јаков Спасов, Марко Илиќ, Сергеј Димоски.

автор: Вилијам Шекспир

режија: Наташа Поплавска

 

дeн и час:16.03.2017 (четврток) | 20.00

ФРАНКЕНШТАЈН

играат: Зоран Љутков, Игор Стојчевски, Биљана Драгиќевиќ–Пројковска, БлагицаДимитровска, Филип Трајковиќ, Александар Степанулески, СоњаСтамболџиоска, Димитрија Доксевски, Гордана Ендровска, и НаталијаТеодосиева.

режија: Лилиа Абаџиева

 

ден и час: 17.03.2017 (петок) | 20.00

ВЕНЕЦИЈАНСКИ ТРГОВЕЦ

играат: Јана Стојановска, Диме Илиев, Јовица Михајловски, Анастас Тановски, Златко Митрески, Зоран Иваноски, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ, Григор Јовановски, Јаков Спасов, Марко Илиќ, Сергеј Димоски.

автор: Вилијам Шекспир

режија: Наташа Поплавска

 

ден и час: 18.03.2017 (сабота) | 20.00

БУРЕ БАРУТ

играат: Лазе Манасковски, Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Благица Димитровска, Јовица Михајловски, Благој Чоревски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Емилија Мицевска, Сашо Тасевски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Јана Стојановска, Симон Манасковски

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски