Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 14 до 18 април

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 14 до 18 април, 2015 година...

Во Драмски театар Скопје од 14-ти април до 18-ти април ќе имате можност да ги проследите следните претстави: 

14.04.2015 ( вторник ) | 20.00 часот

ЉУБОВНИЦИ

играат: Билјана Беличанец - Алексиќ, Зоран Љутков, Драган Спасов - Дац, Маја

автор: Катерина Коцевска

режија: Катерина Коцевска

 

15.04.2015 (среда) | 20.00 часот

СОЛУНСКИ ПАТРДИИ

играат: Марија Спиркоска - Илијеска, Билјана Драгичевиќ - Пројковска, Маја Вељковиќ - Пановска Вељковиќ - Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева - Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска - Лаковска и Александра Павлова а

автор: Миле Попоски

режија: Коле Ангеловски

 

16.04.2015 (четврток) | 20.00 часот

ОГНЕНИ ЈАЗИЦИ

играат: Драган Спасов - Дац, Благој Веселинов, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, автор: режија: Зоран Љутков, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев, Игор Ангелов, Биљана Драгичевиќ - Пројковска

автор: Горан Стефановски

режија: Слободан Унковски

 

18.04.2015 (сабота) | 12.30 часот

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски