Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 15 - 21 февруари

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 15-ти до 21-ви февруари...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 15 до 21 февруари имате можност да ги проследите следните претстави:

16.02.2016 (вторник) | 20.00 часот

СОЛУНСКИ ПАТРДИИ

играат: Марија Спиркоска - Илијеска, Билјана Драгиќевиќ - Пројковска, Маја Вељковиќ - Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева - Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска/Благица Димитровска, Катерина Шехтанска - Лаковска и Александра Павлова

автор: Миле Попоски

режија: Коле Ангеловски

 

17.02.2016 (среда) | 20.00 часот

Дупло дно – дипломска претстава ЕСРА - мала сцена

Миа Кантарџиева, Благица Димитровска, Дритон Вејсели, Бобан Алексоски, Ѓорге Попов

автор: Горан Стефановски

режија: Класата ја водеше доц. М-р Роберт Вељановски

 

18.02.2016 (четврток) | 20.00 часот

ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски