Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 17 до 23 октомври

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 17 до 23 октомври...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 17 до 23 октомври ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 19.10.2015 (среда) | 20.00

претстава: СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

ден и час: 20.10.2016 ( четврток ) | 20.00

претстава: ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески/Симон Манасковски, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

ден и час: 21.10.2016 (петок) | 20.00

претстава: БУРЕ БАРУТ

играат: Лазе Манасковски, Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Благица Димитровска, Јовица Михајловски, Благој Чоревски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Емилија Мицевска, Сашо Тасевски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Јана Стојановска, Симон Манасковски

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски