Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 19 до 24 септември

Тековен репертоар на Драмскиот театар Скопје од 19 до 24 септември...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 19 до 24 септември имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 22.09.2016 (четврток) | 20.00

КРИСТОФОР КОЛУМБО

играат: Рубенс Муратовски, Роберт Вељановски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Марко Дојоски, Дарко Карбески, Исидор Јовановски, Игор Доневски, Марко Илиќ, Виктор Бужаров, Петар Стојанов, Антониј Ѓорѓиев, Мартин Минговски, Мишо Димитријевски

автор: Мирослав Крлежа

режија: Љубиша Георгиевски

 

ден и час: 23.09.2016 ( петок ) | 20.00

ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески/Симон Манасковски, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

ден и час: 24.09.2016 (сабота) | 12.30

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева - Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ

автор: Александра Бошковска

режија: Димче Николовски