Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 19 до 25 декември

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 19 до 25 декември...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 19 до 25 декември ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 21.12.2016 (среда) | 20.00

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

ден и час: 22.12.2016 ( четврок) | 20.00

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски 

режија: Синиша Евтимов

 

ден и час: 23.12.2016 (петок) | 20.00

1900 – ТИОТ - монодрама

играат: Кристијан Светиев

автор: Алесандро Барико

 

ден и час: 24.12.2016 (сабота) | 19.00

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева - Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ

автор: Александра Бошковска

режија: Димче Николовски