Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 21 до 27 ноември

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 21 до 27 ноември...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 21 до 27 ноември имате можност да ги проследите следните претстави: 

ден и час: 21.11.2016 (понеделник) | 20.00

МОЈОТ МАЖ ПОЕТ – Гостување од Осијек, Р.Хрватска

играат: Сара Мосер, Анамарија Јуришиќ, Крешимир Јелиќ и Јаков Јозиќ

автор: Румена Бужаровска

режија: Роберт Рапоња

 

ден и час: 22.11.2016 (вторник) | 20.00

БУРЕ БАРУТ

играат: Лазе Манасковски, Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Благица Димитровска, Јовица Михајловски, Благој Чоревски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Емилија Мицевска, Сашо Тасевски, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Јана Стојановска, Симон Манасковски

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски

 

 

ден и час: 23.11.2016 ( среда ) | 20.00

ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески/Симон Манасковски, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

ден и час: 24.11.2016 ( четврток) | 20.00

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски 

режија: Синиша Евтимов

 

ден и час: 25.11.2016 (петок) | 20.00

1900 – ТИОТ - монодрама

играат: Кристијан Светиев

автор: Алесандро Барико 

 

ден и час: 26.11.2016 (сабота) | 19.00

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева - Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ

автор: Александра Бошковска

режија: Димче Николовски

 

*Билетите за претставата Мојот маж поет се бесплатни.