Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 23 до 29 јануари

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 23-ти до 29-ти јануари...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 23 до 29 јануари имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 24.01.2017 ( вторник ) | 20.00

ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески/Симон Манасковски, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

ден и час: 25.01.2017 (среда) | 20.00

ФРАНКЕНШТАЈН

играат: Зоран Љутков, Игор Стојчевски, Биљана Драгиќевиќ–Пројковска, Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Александар Степанулески, Соња Стамболџиоска, Димитрија Доксевски, Гордана Ендровска, и Наталија Теодосиева.

режија: Лилиа Абаџиева

 

ден и час: 26.01.2017 ( четврток) | 20.00

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

режија: Синиша Евтимов