Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 25 до 31 јануари

На репертоарот на Драмски театар Скопје е премиерата на претставата „Јов“ чиј автор е Венко Андоновски, а режијата е на Сашо Миленковски...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 25 до 31 јануари имате можност да ги проследите следните претстави:

27.01.2016 (среда) | 20.00 часот

2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов

автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова - Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

 

29.01.2016 (петок) | 20.00 часот

ЈОВ - ПРЕМИЕРА

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

30.01.2016 (сабота) | 20.00 часот 

ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

31.01.2016 (недела) | 20.00 часот

ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА – ТЕАТАР ФАБРИКА – мала сцена

играат: Миа Кантарџиева, Теоман Максут, Емине Халил

автор: Август Стринберг

режија: Ѓорѓи Ризески