Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 31 октомври до 6 ноември

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 31-ви октомври до 6-ти ноември...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 31 октомври до 6 ноември имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 31.10.2016 ( понеделник) | 20.00

претстава: ЦРВ – монодрама, мала сцена

играат: Мите Грозданов

автор: Борче Грозданов

режија: Мите Грозданов

 

ден и час: 01.11.2016 (вторник) | 20.00

претстава: 1900 – ТИОТ - монодрама

играат: Кристијан Светиев

автор: Алесандро Барико

 

 

ден и час: 03.11.2016 (четврток) | 20.00

претстава: Секс, дрога и рокенрол

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан 

режија: Ристе Алексовски

 

ден и час: 05.11.2016 (сабота) | 12.30

претстава: КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - Гусарска бајка со пеење и мечување

играат: Игор Ангелов, Таци Илиева - Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ - Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Kaтерина Шехтанска – Лаковска/Валдета Исмаили, Билјана Јовановска

автор: Душан Радовиќ

режија: Коле Ангеловски

 

ден и час: 05.11.2016 (сабота) | 20.00

претстава: ЖДРЕЛО

играат: Рубенс Муратовски, Марија Копндовска/Лилјана Велјанова, Диме Илиев , Сања Арсовска/Таци Илиева Вељиќ, Филип Трајковиќ, Димитрија Доксевски, Соња Стамболџиоска, Александар Степанулески, Ивана Павлаковиќ.

автор: Жанина Мирчевска

режија: Зоја Бузалковска