Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 4 до 10 април

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 4 до 10 април...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 4 до 10 април имате можност да ги проследите следните претстави:

05.04.2016 (вторник) | 10.00 часот

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева - Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ

автор: Александра Бошковска

режија: Димче Николовски

 

05.04.2016 (вторник) | 20.00 часот

ТРИ СЕСТРИ

Гостува театарот Бора Станковиќ од Врање, Р Србија

автор: Антон Павлович Чехов

режија: Трајче Ѓоргиев

 

06.04.2016 (среда) | 20.00 часот

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски 

режија: Синиша Евтимов

 

09.04.2016 (сабота) | 20.00 часот

СОЛУНСКИ ПАТРДИИ

играат: Марија Спиркоска - Илијеска, Билјана Драгиќевиќ - Пројковска, Маја Вељковиќ - Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева - Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска/Благица Димитровска, Катерина Шехтанска - Лаковска и Александра Павлова

автор: Миле Попоски

режија: Коле Ангеловски