Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 5 до 11 декември

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 5 до 11 декември...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 5 до 11 декември ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 07.12.2016 (среда) | 20.00

1900 – ТИОТ - монодрама

играат: Кристијан Светиев

автор: Алесандро Барико

 

ден и час: 09.12.2016 (петок) | 20.00

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

ден и час: 10.12.2016 (сабота) | 19.00

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева - Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ

автор: Александра Бошковска

режија: Димче Николовски