Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 7 до 13 ноември

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 7-ми до 13-ти ноември...

На репертоарот на Драмски театар Скопје од 7 до 13 ноември имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 08.11.2016 (вторник) | 20.00

1900 – ТИОТ - монодрама

играат: Кристијан Светиев

автор: Алесандро Барико

 

ден и час: 09.11.2016 (среда) | 20.00

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков, Бобан Алексоски/Христијан Поп Симонов, Ненад Ангелковиќ, Миа Кантарџиева, Благица Димитровска

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

ден и час: 10.11.2016 ( четврток ) | 20.00

ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески/Симон Манасковски, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

ден и час: 11.11.2014 (петок) | 20.00

СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

ден и час: 12.11.2016 (сабота) | 12.30

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева - Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ

автор: Александра Бошковска

режија: Димче Николовски