Репертоар:

Репертоар на Драмски театар Скопје од 8 до 14 февруари

Тековен репертоар на Драмски театар Скопје од 8 до 14 февруари...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 8 до 14 февруари имате можност да ги проследите следните претстави:

09.02.2016 (вторник) | 20.00 часот

ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

10.02.2016 (среда) | 20.00 часот

ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

режија: Синиша Евтимов

 

11.02.2015 (четврток) | 20.00 часот

ЕРИГОН

играат: Роберт Вељановски, Гордана Ендровска, Кристијан Светиев, Христијан Поп Симонов, Миа Кантарџиева, Сузан Акбелге, Соња Стамболџиоска, Дритон Вејсели, Ирена Илиевска, Александар Степанулески, Анастас Тановски, Благица Димитровска, Александра Павлова, Ѓорѓи Тодоровски, Едмонд Сотир.

автор: Јордан Плевнеш

режија: Јани Бојаџи

 

 

12.02.2015 (петок) | 20.00 часот

ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ

играат: Драган Спасов - Дац, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, Биљана Драгичевиќ - Пројковска, Зоран Љутков

автор: Душан Ковачевиќ

режија: Ненад Витанов

 

13.02.2015 (сабота) | 20.00 часот

ЈОВ

играат: Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска, Благица Димитровска.

автор: Венко Андоновски

режија: Сашо Миленковски

 

14.02.2015 (недела) | 20.00 часот

Госпоѓица Јулија – Театар Фабрика (мала сцена)

играат: Миа Кантарџиева, Теоман Максут, Емине Халил.

автор: Август Стринберг

режија: Ѓорѓи Ризески