Репертоар:

Репертоар на МОБ за месец март

Репертоар на Македонската опера и балет за месец март, 2016 година...

На сцената на МОБ имате можност да проследите:

06.03.2016 / 12.00 часот

В. А. Моцарт - МАЛА ВОЛШЕБНА ФЛЕЈТА (адаптирана опера за деца, на македонски јазик)

 

08.03.2016 / 20.00 часот

„ЗА ДАМАТА...“ (оперски концерт) Гала вечер со кавалерите на МОБ

 

11.03.2016 / 20.00 часот

Џузепе Верди - ДАМАТА СО КАМЕЛИИ (балет)

 

16.03.2016 / 20.00 часот

Адолф Адам - ЖИЗЕЛ (балет)

 

25.03.2016 / 20.00 часот

ПРЕМИЕРА Џакомо Пучини - ТУРАНДОТ (опера)