Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 11 до 17 јули

Тековен репертоар на Народниот театар - Битола од 11-ти до 17-ти јули...

На репертоарот на Народен театар-Битола се следниве претстави:

11.07.2016 (понеделник) 20.00 часот

„Трагичната љубов на една луда девојка„

автор: Јукио Мишима

режија: Благој Мицевски

 

12.07.2016 (вторник) 20.00 часот

„Кралски игри„

автор: Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

13.07.2016 (среда) 20.00 часот

„Кралски игри„

автор: Григориј Горин

режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

14.07.2017 (четврток) 20.00 часот

„Трагичната љубов на една луда девојка„

автор: Јукио Мишима

режија: Благој Мицевски

 

15.07.2016 (петок) 20.00 часот

„Сонети„

автор: Вилјам Шекспир

режија:Ангелчо Илиевски и Јован Ристовски

 

16.07.2016 (сабота) 20.00 часот

„КАРМЕЛИН“ гостување од Израел