Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 15 до 21 мај

Тековен репертоар на Народен театар Битола од 15 до 21 мај...

На репертоарот на битолскиот Народен театар се следниве претстави:

15.05.2017 (понеделник) 20.00 часот

ПРЕМИЕРА „Дон Жуан„

автор: Ж.Б.Молиер

режија: Андреј Цветановски

 

16.05.2017 (вторник) 20.00 часот

„Кокошка„

автор: Николај Кољада

режија: Марјан Ѓорѓиевски

 

17.05.2017 (среда) 20.00 часот

„Грилпарцер во секс шоп„

автор: Питер Турини

режија: Јован Ристовски

 

18.05.2017( четврток) 20.00 часот

„Отело„

автор: Шекспир

режија: Диего Де Бреа

 

19.05.2017(петок) 20.00 часот

„Без паника„

автор: Мика Мулуахо

режија: Благој Мицевски