Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 18 - 24 мај

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 18-ти до 24-ти мај 2015 година...

На сцената на Битолскиот Народен театар можете да ги погледнете следниве претстави:

18.05.2015 (понеделник) 20.00 часот

„Отело“

автор: В.Шекспир

режија: Диего де Бреа

 

19.05.2015 (вторник)

„Без паника“ (гостување во Кавадарци) 

автор:Мика Мулуахо

режија: Благој Мицевски

 

21.05.2015 (четврток) 20.00 часот

„Кокошка“

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓоргиевски

 

22.05.2015 (петок) 20.00 часот

„Кокошка“

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓоргиевски