Репертоар:

Репертоар на Народен театар Битола од 21 до 27 март

Тековен репертоар на Битолскиот Народен театар од 21 до 27 март...

Во битолскиот Народен театар имате можност да гипроследите следниве претстави:

21.03.2016(понеделник)

„ПОСЛЕДНАТА НОЌ„

автор:Ингмар Вилквист

режија:Андреј Цветановски

 

22.03.2016 (вторник)

„ТАЈНОТО ОРУЖЈЕ“

автор: Братислав Димитров

режија: Ненад Витанов

 

23.03.2016 (среда)

„ТАЈНОТО ОРУЖЈЕ“

автор: Братислав Димитров

режија: Ненад Витанов

 

24.03.2016 (четврток)

„HAPPY END"

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

25.03.2016 (петок)

„HAPPY END"

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

26.03,2016 (сабота)

„ХАМЛЕТМАШИНА“

автор: Хајнер Милер

режија: Андраш Урбан

 

27.03.2016 (недела )

СВЕТСКИ ДЕН НА ТЕАТАРОТ „ЕЛКА КАЈ ИВАНОВИ“

автор: Александар Веденски

режија: Ѕвезда Ангеловска

ПРЕТСТАВИТЕ ЗАПОЧНУВААТ ВО 19.30 ЧАСОТ