Репертоар:

Репертоар на Народен театар-Битола од 28 ноември до 4 декември

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 28 ноември до 4 декември...

На репертоарот на битолскиот Народен театар се следниве претстави:

28.11.206 (понеделник) 19.30 часот

„Сонети II„

автор: В.Шекспир

режија: Ангелчо Илиевски

 

29.11.2016 (вторник) 19.30 часот

30-та претстава „Happy end"

автор: Идо Нетанјаху

режија: Благој Мицевски

 

30.11.2016 (среда) 19.30 часот

„Метаморфози„

автор и режија: Лилија Абаџиева

 

01.12.2016 (четврток) 19.30 часот

„Метаморфози„

автор и режија: Лилија Абаџиева

 

02.12.2016 (петок) 19.30 часот

„Хамлетмашина„

автор: Хајнер Милер

режија: Андраш Урбан

 

03.12.2016 (сабота) 19.30 часот

50-та претстава "Хамлетмашина„

автор: Хајнер Милер

режија: Андраш Урбан