Репертоар:

Репертоар на Народен театар - Битола од 30 јануари до 5 февруари

Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 30 јануари до 5 февруари...

На репертоарот на Народен театар - Битола се следниве претстави:

30.01.2017 (понеделник) 19.30 часот

„МЕТАМОРФОЗИ„

текст и режија: Лилија Абаџиева

 

31.01.2017 (вторник) 19.30 часот

„КОКОШКА„

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

01.02.2017 (среда) 19.30 часот

„ПОСЛЕДНАТА НОЌ„

автор: Ингмар Вилквист

режија: Андреј Цветановски

 

02.02.2017 (четврток) 19.30 часот

„БЕЗ ПАНИКА„

автор: Мика Мулуахо

режија: Благој Мицевски

 

03.02.2017 (петок) 19.30 часот

„ПОСЛЕДНАТА НОЌ„

автор: Ингмар Вилквист

режија: Андреј Цветановски

 

04.02.2017 (сабота) 19.30 часот

„АНТОНИЕ И КЛЕОПАТРА„

автор: В.Шекспир режија: Џон Блондел