Репертоар: please click for source

Репертоар на Народен театар Битола од 4-10 мај

continue reading Тековен репертоар на Народен театар - Битола од 4-ти до 10-ти април 2015 година...

На сцената на Битолскиот Народен театар можете да ги погледнете следниве претстави: http://frywindowcontrols.com/map

04.05.2015. (понеделник) 19.30 часот

source „Каренина made in Macedonia“

автор: Венко Андоновски http://bluemarlingomera.com/map

режија: Дејан Пројковски http://rockytop.granitecountertopwarehouse.com/?map

article source  

05.05.2015 (вторник) 20.00 часот

http://everybitorganic.com.au/map „Кокошка“

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

06.07.2015 (среда) 20.00 часот

„Кокошка“

автор: Николај Кољада

режија: Маријан Ѓорѓиевски

 

07.05.2015 (четврток) 20.00 часот

„Иванов“

автор: А.П.Чехов

режија Александр Баргман

 

08.05.2015 (петок) 20.00

„Иванов“

автор: А.П.Чехов

режија. Александр Баргман

 

09.05.2015 (сабота) 20.00 часот

„Божествена комедија“

автор: Исидор Шток

режија: Александр Исаков