Репертоар:

Репертоар на Театар за деца и младинци од 10-16 октомври

 Оваа недела (10-16 октомври) на сцената на Театарот за деца и младинци во Скопје се играат следниве претстави:

Оваа седмица на репертоарот на театарот за деца и младинци се следниве претстави:

12.10 среда, 20.00 часот

Заспаниот разум раѓа чудовишта

режија: Владимир Милчин

 

13.10, четврток, 19.00

Убавицата и ѕверот

режија: Димитар Христов

автор: Игор Бојовиќ

 

14.10, петок, 19.00

Пепелашка

режија: Деан Дамјановски

автор: Шарл Перо и Браќата Грим

 

15.10, сабота, 19.00 Бајка за царот Нај

режија: Коле Ангеловски

автор: Снежана Иљовска Наумовска

 

16.10, недела, 12.30

Пипи долгиот чорап

режија: Драгана Милошевски Попова

автор:Астрид Лундгрен