Репертоар:

Тековен репертоар во кино Милениум

По завршувањето на филмскиот фестивал Синедејс кино Милениум продолжува со програмата од редовниот репертоар.

Понеделник (24.11) е првиот активен пост-фестивалски ден во кино Милениум. Филмот кој го отвори фестивалот Синедејс, „Споменикот на Мајкл Џексон“ на режисерот Дарко Лунгулов е на програмата во 20:00 часот. Најновиот холивудски мега-хит „Игрите на гладните: Мокингџеј  - дел 1“ (The Hunger Games - Mockingjay: Part 1) во терминот од 22:00 часот.

Нешто подоцна во текот на неделата, на репертоарот ќе бидат и најновата анимирана авантура „Пингвините од Мадагаскар“  (The Penguins Of Madagascar), како и вториот дел од фантастичната комедија „Како да се ослободиш од шефот“ 2 (Horrible Bosses 2).

Понеделник- среда (24.11-26.11):

13:00 -Нинџа Желки 3Д (Teenage Mutant Ninja Turtles 3D)

15:00 - Израмнувач (The Equalizer)

17:00 - ДО БАЛЧАК (To the hilt)

20:00- Споменикот на Мајкл Џексон

22:00 -ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ - МОКИНГЏЕЈ: ДЕЛ 1 (TheHungerGames - Mockingjay : Part 1)

четврток - петок (27.11-28.11):

13:00 - Нинџа Желки 3Д (Teenage Mutant Ninja Turtles 3D)

15:00 - ДО БАЛЧАК (To the hilt)

18:00 - КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2 (Horrible Bosses 2)

20:00 - Споменикот на Мајкл Џексон

22:00 - ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ - МОКИНГЏЕЈ: ДЕЛ 1 (The Hunger Games - Mockingjay: Part 1)

 

сабота - недела (29.11-30.11):

11:00 - Нинџа Желки 3Д (Teenage Mutant Ninja Turtles 3D)

13:00 - ПИНГВИНИТЕ ОД МАДАГАСКАР - The Penguins Of Madagascar

15:00 - ДО БАЛЧАК (To the hilt)

18:00 - КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2 (Horrible Bosses 2)

20:00 - Споменикот на Мајкл Џексон

22:00 -ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ - МОКИНГЏЕЈ: ДЕЛ 1 (TheHungerGames - Mockingjay : Part 1)

 

понеделник - среда (01.12-03.12):

13:00 -Нинџа Желки 3Д(TeenageMutantNinjaTurtles3D)

15:00 - ДО БАЛЧАК (Tothehilt)

18:00 - КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИШ ОД ШЕФОТ 2(HorribleBosses 2)

20:00 - Споменикот на Мајкл Џексон

22:00 - ИГРИТЕ НА ГЛАДНИТЕ - МОКИНГЏЕЈ: ДЕЛ 1 (The Hunger Games - Mockingjay : Part 1)