Репертоар:

На денешен ден: Почина англискиот филозоф Бертранд Расел

На денешен ден, 2 февруари, 1970 година во Пенриндидред, Велика Британија, умрел Бертранд Расел, англиски филозоф, математичар и писател...

Поради тоа што одбил да оди во војска за време на Втората светска војна бил затворен, ја изгубил работата, но и станал мошне популарен поради смелите и напредни тези за различните политички и општествени прашања.

Во 1950 година ја добил Нобеловата награда за литература.

Роден бил во Трелек, на 18 мај 1872 година.