Репертоар:

Став

03/27/2017 - 10:01

Трифуновски работејќи на една од најинтересните приказни од Илјада и една ноќ стара неколку века, успеал да направи нов современ и возбудилив сценски приказ, кој не е наменет исклучиво за најмладите. Максимално користејќи ги техничките можности на МНТ, но и еланот на актерската екипа тој прави своја уверлива верзија за Аладин – момчето кое сакаше да стане принц само за да ја ожени саканата принцеза Џасмин.

02/27/2017 - 16:22

Хабиб Тенгур е поет и антрополог, роден 1947 година во Мостаганем, Алжир. Живее помеѓу Париз,...