Репертоар:

Интервју

03/06/2017 - 03:58

Името на Хасан Зактан за првпат на интернационалната сцена се јавува кога се спомнува во кратката шпекулативна листа за добитници на Нобеловата награда за литература. Toj е палестински поет, автор на 11 збирки поезија, пишува романи и колумни за односот на културата и политиката,а работел и во палестинското министерство за култура. 

02/27/2017 - 16:22

Хабиб Тенгур е поет и антрополог, роден 1947 година во Мостаганем, Алжир. Живее помеѓу Париз,...

01/25/2017 - 14:03

Младен Стојановски е еден од нај афирмираните изработувачи на филигран во државата. изминативе...