Репертоар:

Интервју

12/11/2017 - 10:11

Еден ден добивме покана од Француската амбасада во Скопје да настапиме за една нивна прослава и во тој момент бевме решени да настапиме како трио- виолина, флејта и пијано со готова програма од француски композитори, затоа што времето беше кусо за да се осмисли или направи нешто поинакво. Еден ден додека го чекавме пијанистот почнавме да пробуваме без него и по тој момент почуствувавме дека ова може да потрае и да се роди нешто сосема ново, а сепак привлечно за публиката – вели Ермал Мехмети - велат за cooltura.mk Ермаљ Мехмети (виолина) и Јета Старова Мехмети (флејта), сеќавајќи се на почетоците на нивната профеисонална и привата формација Дуо Скупи.

11/22/2017 - 09:58

Малку сум тажна што ние во Словенија ја изгубивме врската со другите бивши ју-републики и се...

10/30/2017 - 13:39

Го нарекуваат „Елвис на марксизмот (...