Репертоар:

Критика

03/27/2017 - 10:01

Трифуновски работејќи на една од најинтересните приказни од Илјада и една ноќ стара неколку века, успеал да направи нов современ и возбудилив сценски приказ, кој не е наменет исклучиво за најмладите. Максимално користејќи ги техничките можности на МНТ, но и еланот на актерската екипа тој прави своја уверлива верзија за Аладин – момчето кое сакаше да стане принц само за да ја ожени саканата принцеза Џасмин.

02/08/2017 - 14:59

Изминатиот викенд на малата сцена на Македонската опера и балет, во три термина беше изведена...

10/25/2016 - 00:23

Јанаќијевиќ и неговата екипа, во лудистички манир, покажуваат дека наспроти фаталноста на...