Репертоар:

Критика

03/27/2017 - 10:01

Трифуновски работејќи на една од најинтересните приказни од Илјада и една ноќ стара неколку века, успеал да направи нов современ и возбудилив сценски приказ, кој не е наменет исклучиво за најмладите. Максимално користејќи ги техничките можности на МНТ, но и еланот на актерската екипа тој прави своја уверлива верзија за Аладин – момчето кое сакаше да стане принц само за да ја ожени саканата принцеза Џасмин.

08/01/2016 - 14:41

Мислам дека насловот говори сам по себе. Битолчани вчера вечер потврдија пред скопската и...

03/29/2016 - 22:33

„Снежана и седумте џуџиња“ на режисерот Димче Николовски, во драматизација на Александра...