Репертоар:

Став

06/13/2017 - 00:12

Кога од странство ги посматрам состојбите на културен план очигледно е дека на Република Македонија и е потребна нова стратегија за промовирање на културните вредности и нејзино позиционирање во европски и светски рамки. Клучно е да се етаблира специфичен македонски културен бренд – вели интердисциплинарниот уметник Зоран Попоски кој живее и работи во Хонг Конг. Попоски в четврток (15.06.2017) во 20 часот во Мала станица, пред македонската публика ќе се претстави со изложбата „Theoria“, негова 14-та самостојна изложба.

05/08/2017 - 09:57

Со директорот на Македонската Опера и Балет, Игор Дурловски имавме можност да поразговараме пред...

05/05/2017 - 09:42

Убавината на интернетот е што можете да добиете брз фидбек, да процените дали луѓето се...