Репертоар: here

Фејсбук ради пропуст овозможил откривање на телефонски броеви на корисниците

Фејсбук со години наназад од своите корисници при регистрација го бара бројот од мобилниот телефон, првенствено со цел да се интервенира при евентуално заборавање на лозинката, при што централата испраќа СМС порака со нова комбинација. source

Тоа донекаде и функционира без проблеми. Но, неодамна е откриена грешка во една од алатките за огласување, која може да го открие телефонскиот број на лица кои посетиле одредени интернет страници. read more

http://thirtytwodentistry.com/map  

Стручни лица од САД, Франција и Германија проблемот го откриле уште во мај 2017 година. а Фејсбук ја призна грешката по неколку месеци go here.

http://gorillaadvertising.biz/map Фактот што огласувачите можеле да дојдат до телефонските броеви на корисниците, претставува првостепено сигурносно прашање, но и директно кршење на политиката на Фејсбук околу заштитата на личните податоци.

go here  

link Компанијата сепак тврди дека никој не успеал да го искористи тој нивен пропуст.