Репертоар:

Во Кина преместен храм од 2000 тони (видео)

Кинеските власти, поради "безбедноси причини“, преместија еден храм посветен на Буда во Шангај, тежок 2.000 тони. 

Акцијата за премесување на храмот почна на 2 септември и заврши денеска.

Со поместувањето на храмот за 30,4 метри, површината на плоштадот пред него е зголемена за речиси 1.000 метри кавдратни.