Репертоар:

Наука

10/11/2017 - 02:51

По 39 години од првото доаѓање во Македонија, за Семинарот за македонски јазик, литература и култура во Охрид, д-р Кристина Крамер, редовен професор на Универзитетот во Торонто, денеска стана почесен доктор на науки од областа на филологијата на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

10/10/2017 - 09:42

Македонската акедемија на науките и уметностите - МАНУ вчерa со свечена академија го одбележа...

02/23/2017 - 09:47

Претставници на Бугарската академија на науките (БАН) и на Македонската академија на...