Репертоар:

Уметност

01/20/2018 - 19:35

По повод затворањето на изложбата  „Петар Мазев 90 години од раѓање“ која привлече огромно внимание, постигна несекојдневен публицитет и рекордна посетеност, Националната галерија на Македонија организира стручно водење низ изложбата, насловено “Мазев денес“.

01/13/2018 - 06:06

Во Кинотеката на Македонија беше отворена изложба на дела од Владимир Лазоски и Харалампие...

01/13/2018 - 04:59

Министерот Алаѓозовски оствари работни средби со раководства на институции од културата во...