Репертоар:

Фотографија

10/05/2017 - 09:49

 Завод и Музеј Битола вечер (четврток, 5 октомври 2017) ќе ја отвори изложбата „Мери Л. Метјус и Американското училиште за девојки во Битола 1888-1920“ која ја организира Пеги Хенсон, внука на Мери Метјус.

10/01/2017 - 11:27

На меѓународниот стрип-натпревар во рамки на манифестацијата Салон на стрип Белград, кој овој...

09/28/2017 - 09:51

Во петок (29 септември) во Домот на културата во Битола ќе се одржи промоција на монографијата „...